Skip to main content

Lisätietoa ja varausehdot, talvi

Seuraavat ehdot pätevät ainoastaan Ruka Adventuresin viikkolähtöihin. Lisäpalveluissa tai muiden palveluntarjoajien kanssa yhteistyössä toteuttavissa ohjelmapalveluissa voi olla erilaiset varaus- ja peruutusehdot, joista saat lisätietoa ennen varauksen vahvistamista.

Yleiset ehdot

Kaikki ohjelmamme alkavat Ruka Adventuresin safaritalolta, josta saat aktiviteetin hintaan kuuluvat varusteet.  Ennen safarin alkua oppaat perehdyttävät sinut ajoneuvon käyttöön ja kertovat sinulle turvaohjeet. Kuljetukset majoituspaikastasi Rukan alueelta safaritalollemme ovat mahdollisia, ja ne tulee varata aina ennakkoon.

Kaikkien ohjelmapalvelujen hinnat sisältävät tarvittavat varusteet, opastuksen, vakuutuksen ja arvonlisäveron. Muut ohjelmapalvelujen hintaan mahdollisesti sisältyvät palvelut kuten retkieväät on eritelty kunkin ohjelmakuvauksen yhteydessä.

Sisältyvät varusteet riippuen ohjelmasta:

 • talvihaalari
 • talvikengät
 • villasukat
 • käsineet
 • kypärälakki ja kypärä

Haalarin alle tarvitset sään mukaisen lämpimän ja mukavan vaatetuksen.

Kaikkien ohjelmapalvelujen kuvauksissa mainitut kestot ovat noin -aikoja, ja voivat vaihdella riippuen ryhmän koosta ja sääolosuhteista. Pidätämme oikeuden reitti- ja aikataulumuutoksiin, sekä ohjelman sisältömuutoksiin. Muutokset ovat mahdollisia esimerkiksi sääolosuhteiden muutoksien vuoksi, taikka vaaratilanteiden välttämiseksi. Mikäli ohjelmapalvelua ei voida toteuttaa Force major -tilanteen vuoksi, asiakkaalla on oikeus muuttaa varauksensa toiselle ajankohdalle ilman lisäkuluja, tai saada hyvitys varauksen hinnasta täysimääräisesti.

Ohjelmapalveluissamme voi olla tiettyjä minimivaatimuksia, kuten vähimmäisikä, vähimmäispituus taikka riittävä fyysinen kunto. Mahdolliset minimivaatimukset on mainittu kyseisen ohjelmapalvelun kuvauksessa.

Moottorikelkkasafarit

Kaikilla moottorikelkan kuljettajilla tulee olla mukanaan safarilla voimassa oleva ajokortti! (T-kortti riittää, mutta kuljettajan tulee olla vähintään 18-vuotias.) Moottoriajoneuvon kuljettaminen alkoholin vaikutuksen alaisena on kielletty.

Moottorikelkkojen vakuutukset kattavat mahdolliset henkilövahingot kaikkien safarille osallistuvien asiakkaiden osalta. Moottorikelkkoihin tulevissa vaurioissa kuljettajan omavastuu on 1000€/kelkka.

Minimipituus moottorikelkan kyydissä matkustavalle on 140cm. Alle 140cm pitkät lapset matkustavat oppaan vetämässä reessä, ja pienten lasten kanssa reessä tulee olla mukana myös aikuinen huoltaja. Lapsen hinta moottorikelkkasafarilla on voimassa ainoastaan reessä istuville lapsille.

Maksut, varaukset ja peruutukset

Varaus on vahvistettu vasta kun sen kokonaisarvo, taikka ennakkomaksu on maksettu. Ruka Adventuresin lähettämä tarjous ei ole varausvahvistus. Huomioithan, että emme tee varauksia vielä tarjousvaiheessa, joten saatavuus voi vaihdella.

Kaikki online-varaukset tulee maksaa kokonaisuudessaan varaushetkellä.

Sähköpostitse tai puhelimitse tehdyt varaukset voi maksaa kahdessa osassa: 30% varausmaksu 2 viikon sisällä varaushetkestä, ja 70% loppumaksu viimeistään 2 viikkoa ennen varauksen alkua. Jos varaus tehdään aikaisintaan kuukautta ennen varauksen alkua, tulee koko varauksen arvo maksaa heti kun varaus on tehty.

Peruutukset:

 • Veloitamme 100% peruutusmaksun, jos varaus peruutetaan alle 7 päivää ennen tapahtumaa
 • Veloitamme 50% peruutusmaksun, jos varaus peruutetaan alle 14 päivää ennen tapahtumaa
 • Veloitamme 25% peruutusmaksun, jos varaus peruutetaan alle 31 päivää ennen tapahtumaa
 • Veloitamme 10% peruutusmaksun, jos varaus peruutetaan alle 100 päivää ennen tapahtumaa

Huomioithan että majoituksen, kolmannen osapuolen palvelujen, ruokailujen, vuokrauksen, ja räätälöityjen ohjelmapalvelujen tai -pakettien osalta peruutusehdot voivat olla erilaiset.

Muutokset ohjelmapalvelujen toteutuspäivämääriin taikka kellonaikoihin ovat mahdollisia saatavuuden mukaan. Lisämaksut ajankohdan muutoksista ovat mahdollisia.

Kaikki muutokset ja peruutukset tulee tehdä kirjallisesti.

Lahjakortit

 • Lahjakortin voi ostaa tai käyttää mihin tahansa Ruka Adventuresin ohjelmapalveluun.
 • Lahjakortin voi käyttää verkkokaupassamme taikka paikan päällä safaritalomme myyntipisteessä Rukalla.
 • Lahjakortti on voimassa yhden vuoden ostohetkestä.
 • Lahjakortti tulee käyttää yhdellä kertaa ja se on voimassa vain kertamaksuun.
 • Lahjakortin lisäksi voit käyttää muita maksutapoja valitsemasi ohjelmapalvelun kokonaissumman maksamiseen.

Lahjakorttia tai sen osuutta ei voi vaihtaa käteiseksi.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.